Fixa en platsbyggd walk in closet – med liten budget

24 sep

En platsbyggd walk in closet ger ordning och reda bland kläder, smycken och annat smått och gott. Många tror att det kostar skjortan att bygga en sådan garderob – men det behöver det inte göra. Det finns flera smarta knep för att hålla nere kostnaderna och samtidigt få en lyxig förvaring för kläder.

Hitta en bra plats för en platsbyggd walk in closet

Att skapa en platsbyggd walk in closet kräver en bra yta. Ska garderoben byggas med en tightare budget är det bra att räkna med att utrymmet kanske får lov att bli lite mindre. För att få plats med tillräckligt bra förvaring är det dock bra om ytan är minst 2 x 3 meter så finns ett litet rum som står tomt kan det utgöra en perfekt bas. Finns inget ledigt rum går det alltid att dela av ett sovrum eller liknande, för att bygga garderoben där.

Tips för att hålla nere kostnaderna

I dom fall där det finns ett befintligt rum som kan användas som yta för en platsbyggd walk in closet hålls kostnaderna nere något bara genom det. Om ett rum behöver delas av behövs förstås en del byggnadsmaterial, så som reglar och byggskivor, för att sätta upp nya väggar.

För ett bra resultat är det svårt att snåla med just dom kostnaderna men det finns flera andra saker att göra för att bygget ska bli billigare. Ett bra tips vid uppförandet av en platsbyggd walk in closet är att leta efter begagnad inredning. Dessa kan sedan byggas in enligt önskemål för att få ett snyggt och enhetligt resultat.

Saker att leta begagnat kan till exempel vara:

  • Garderobsstommar
  • Hyllor
  • Krokar och stänger

Inspiration på nätet

En platsbyggd walk in closet kan se ut på många sätt och det finns mycket inspiration att hitta på nätet. Återbruk är minst sagt trendigt idag och även för det finns mycket inspiration att hitta, till exempel i sociala medier. Att se hur andra förvandlar gamla garderober, byråer och andra möbler som passar i en walk in closet kan vara inspirerande – speciellt för den som vill komma undan lite billigare.

Att bygga en walk in closet i mindre storlek, samt att köpa så mycket som möjligt av inredningen begagnat, är kort och gott det som gör att det är möjligt att genomföra det hela för en mindre peng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *