Linnegardiner är populära och tilltalar många människor

25 sep

De allra flesta inredningsdesigners har olika stilar, tycke och smak. Men majoriteten av alla personer tillhörande denna yrkesgrupp håller förmodligen med om att det är gardinerna som gör ett hem komplett. Detta gäller dock endast när du väljer ut dina gardiner med viss omsorg. Här tipsar vi om vad du bör tänka på när du ska köpa nya linnegardiner!

Saker att tänka på vid köp av nya linnegardiner till hemmet

Det finns en mängd olika material, färger och texturer att välja mellan när du ska köpa gardiner till din bostad. Med detta sagt är linnegardiner en stor favorit som tilltalar de allra flesta människor. Dessa gardiner är inte minst bra på så vis att de ger ett rum ett väldigt rikt utseende.

Men vad ska man då tänka på när man vill köpa nya gardiner i linne till sitt hem? Du bör bland annat fundera på följande saker:

  • Längd
    Du vill förstås inte att gardinerna är så pass långa att de inte bara räcker ända ner till golvet utan även skapar en stor hög av tyg på detsamma. Det ger ett ganska stökigt och tråkigt intryck. För att förhindra att så är fallet bör du därför mäta upp ditt rum och välja gardiner som har en lagom längd för rummet ifråga.
  • Färg
    En annan sak som du behöver fundera över är vilken färg dina nya gardiner ska ha. Du kan med fördel välja färg utifrån de färger som redan finns i rummet (t.ex. på väggar och möbler). Eller så kan du välja en helt annan färg för att förändra det övergripande utseendet i rummet. Tänk också på att solljuset kommer bleka dina nya linnegardiner med tiden – om rummet fylls av väldigt mycket solljus bör du därför undvika alltför ljusa färger på gardinerna.
  • Tjocklek
    Tjocklek är en faktor som förmodligen ganska få tänker på. Den är dock viktig när det kommer till just gardiner eftersom tjockare gardiner mer effektivt stänger ute solljuset. Om du ska använda gardinerna i sovrummet kan det därför vara en bra idé att kombinera gardiner i linne med mörkläggningsgardiner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *