Fototapet för spännande rum

24 jun

Fototapeter kommer i många olika motiv som passar för olika rum. För barnrum finns motiv som passar för de små, medan det till köket går att tapetsera ett motiv som passar för matlagning. Vad man vill ha varierar mellan stil och tillfälle men att använda sig av en fototapet är ett mycket bra sätt att skapa ett unikt rum som speglar ens personliga stil.

Bra upplösning är A och O

Det absolut viktigaste för att ett foto ska upplevas på det sätt det förtjänar är att upplösningen är fläckfri. Om bilden är pixlig skapas en helt annan upplevelse och fototapeten kan dessutom se väldigt billigt ut. När man beställer sin fototapet är det därför mycket viktigt att se till att upplösningen är bra. Om upplösningen ligger på 600 DPI kan man känna sig säker på att motivet kommer att bli skarpt och upplevas livfullt.

Fototapetsera i stället för att måla om

När man är ute efter att skapa ett personligt rum tänker många på att måla om i olika färger. Detta är dock ett krävande jobb och risken finns att man målar ojämnt. Dessutom finns de hål och skavanker som finns i väggen kvar efter att man målat. Med en fototapet kan man känna sig säker på att det blir jämnt och snyggt, och det går dessutom snabbt.

Enkelt att tapetsera

Om man väljer fototapet får man tydliga instruktioner kring hur det går till då den ska upp på väggen. Fototapeter är av materialet non-woven vilket gör dem enkla att sätta upp, och arbetet kan vara klart på mindre än en timme. Dessa steg går man igenom vid en tapetsering:

  1. Markera med linjer på väggen där tapeten kommer att sättas upp.
  2. Börja alltid vid fönstret om det finns ett sådant i väggen.
  3. Applicera tapetklistret i ett tunt lager.
  4. Ta en tapetvåd i taget och applicera dem på väggen.
  5. Börja från toppen och rulla ner våden över väggen.
  6. Kontrollera att våden sitter i linje med de uppritade linjerna.
  7. Släta ut ytan på tapeten med en borste för att undvika bubblor.
  8. Upprepa detta och se till att alla våder matchar varandra på ett bra sätt.
  9. Ta bort överblivet klister.
  10. Skär bort de överblivna delarna av tapeten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *