Rummen där en sminkspegel med belysning passar bra

22 aug

Vill du gärna, som många andra, införskaffa en sminkspegel med belysning men känner dig osäker på placeringen? Här finns inga regler att ta hänsyn till utan det kan snarare bli roligt och annorlunda att tänka utanför boxen. Här följer några förslag på vilka rum som passar för en sminkspegel med belysning.

Sovrummet

I många sovrum finns endast en säng och möjligen en garderob och ett eller två nattduksbord. I ett stort sovrum innebär det att det kan finnas stora ytor över och då passar en sminkhörna perfekt. Med ett skrivbord av mindre storlek, gärna med lådor, en skön stol och en sminkspegel med belysning som kronan på verket blir hörnan både en mysig och praktisk plats i sovrummet.

Garderoben

Litet sovrum men stor walk in closet? Då är det såklart där sminkhörnan och den tillhörande spegeln ska placeras. Finns inte plats för ett skrivbord kan man lika gärna sätta upp en vägghylla under spegeln för att få en bra avställningsyta. Man behöver heller ingen stol för det går minst lika bra att stå och sminka sig, eller vad man nu vill göra framför spegeln.

Badrummet

Badrummet är kanske den mest självklara platsen för hudvårdsrutiner och sminkningar och det finns faktiskt en hel del badrumsspeglar med belysning som passar för ändamålet. Man behöver alltså inte leta efter just en sminkspegel – huvudsaken är ju att den har belysning.

Känns badrummet som den rätta platsen finns några funktioner att kolla extra efter vid köpet, för att man ska få ut så mycket som möjligt av sin nya spegel:

  • Ställbart ljus
  • Förstoringsfunktion

Sminkspegel med belysning i hallen eller vardagsrummet?

Kan man ha en sminkspegel med belysning i hallen eller kanske till och med vardagsrummet? Ja, varför inte! Modellerna med ram och glödlampor runt om är inte bara praktiska speglar utan också riktigt snygga inredningsdetaljer. Och i hallen är det ju faktiskt bra att ha en spegel, så varför inte satsa på en snygg sådan som tar upp lite fokus i rummet.

För den som gärna vill ha en sminkspegel med belysning men som inte tycker sig ha ett rum där en sådan passar är vardagsrummet en utmärkt plats. Ett tips är att sätta upp en bakom soffan, istället för en tavla, så kommer rummet inte bara få en snygg detalj utan också kännas större. Och ”mysbelysning” kan man ju knappast få för mycket av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *