Trädgårdsdesign i Stockholm – ett lyft i storstadslivet

23 dec

Har du en stor trädgård som kanske råkat falla i glömska? Det är lätt hänt. En trädgård som inte används växer snart igen och kan kännas allt annat än inbjudande. Men visste du att med lite rådgivning inom trädgårdsdesign i Stockholm kan du snabbt hitta inspirationen igen och skapa fantastiska uterum. Förläng huset och njut av dina nya utomhusrum i trädgården!

Skapa harmoniska uterum med hjälp av trädgårdsdesign i Stockholm

Genom att boka tid med en trädgårdsarkitekt kan du inte bara få nya idéer och ny inspiration. Du får dessutom konkreta kostnadsförslag på olika förändringar. Varje trädgård är den andre olik, med andra ord tittar trädgårdsarkitekter på just din trädgårds förutsättningar. En del tomter har berg, andra stora träd och åter andra kan ha en särskild jordmån som sätter vissa utmaningar för vad som går att planera. Vanligtvis bokar man in trädgårdsrådgivning där arkitekten besöker dig och din trädgård. Först då ser man vilka förutsättningar som finns och kan även lyssna på dina visioner och önskemål.

De flesta tycker att den här typen av rådgivning är oerhört lönsamt när det kommer till trädgårdsdesign i Stockholm. Har man själv inte koll på allt som rör växter, jordmån, hur solen ligger på och andra parametrar, är det svårt att ta fram en plan på egen hand. En trädgårdsarkitekt bör ses som en investering då du kommer kunna få ut mycket glädje av din nya tomt.

Trädgårdsdesign i Stockholm – tar hänsyn till huset och tomten

För att en trädgård ska kännas inbjudande och trevlig är det flera saker som måste falla på plats, bland annat:

  • Valet av växter och blommor
  • Eventuella staket och andra mindre snickerier
  • Belysning
  • Eventuella möbler och sittgrupper

Finns det dessutom vissa utmaningar på tomten, som berggrund, stora träd eller kanske vattendrag, är det såklart viktigt att arkitekten vet det så att hen kan ta fram en bra ritning för just din trädgård. Ett tips inför ditt första möte med en trädgårdsrådgivare är att ta fram ritningar över tomten. Fundera även på om du vill få ut något särskilt av trädgården, exempelvis stora fruktträd, en pool, hammockar och liknande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *